Musiikki pelasti minut urheilulta

Musiikkiopiston opettajien liikuntaharrastuksiin kuuluvat mm. jooga, ulkoilu luonnossa sekä kuntosali. Yhdessä lankuttamisessa on tunnelmaa!

Otsikon tekstillä olevia T-paitoja näkyi paljon vielä 90-luvulla musiikinharrastajilla. Ajateltiin, ettei tarvitse liikkua vaan voi keskittyä pelkästään soittamiseen. Ehkä sen ajan opettajat eivät osanneet aina ohjeistaa oppilaitaan liikkumaan tai ajateltiin, ettei se sovi soittajille.

Onneksi tämä on jo aikoja sitten todettu täysin vääräksi. Liikkumisesta on pelkästään hyötyä omassa soittamisessa. Nykyään monilla musiikkia harrastavilla on jokin liikunnallinen harrastus tai he liikkuvat muuten vapaa-ajalla mielellään.

Myös meidän musiikkiopiston opettajista jokainen on löytänyt oman mieluisan tavan liikkua. Se auttaa jaksamaan opetustyössä, pitkiä automatkoja ajaessa ja harjoitellessa.

Itse pyrin kannustamaan oppilaita liikkumaan omalla esimerkilläni.

Tämä poikkeuksellinen kevät mahdollisti osallistumaan erilaisille ryhmäliikuntatunneille omassa kodissa. Olen saanut tehdä pilatesta, joogaa ja lattaritansseja hyvien ohjaajien tunneilla.

Huilunsoitossa tarvitaan hyvää hengitystä ja se on mahdollista saavuttaa liikkumalla. Kun ennen soittamista tekee pienen kävelylenkin, kulkee ilma soittimessa paremmin. Lihasten lämpenemisestä on apua kaikissa muissakin soittimissa. Sormet liikkuvat nopeammin ja hartioissa on ihana lämpö.

Pienikin liikunnallinen hetki riittää ja hyvä yleiskunto lisää vastustuskykyä.

Liikunnallista talven odotusta ja pysytään terveenä!

Mari, huilunsoiton opettaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: