Uusi normaali

Korona on mullistanut puolen vuoden aikana elämää monella eri tavalla. Välillä tuntuu, että tiettyjä asioita pitää uutena normaalina ja ne alkavat sujua uudella tavalla. Miten ennen aina tehtiin, on pikku hiljaa jo unohtunut tai sitä ei ajattele ainoana oikeana tapana toimia.

Osallistuin viikonloppuna etänä huilunsoiton opettaja Annika Gummerus-Putkisen järjestämään improvisointikoulutukseen. Lauantain viiden tunnin koulutus oli ensimmäinen, yhteensä koulutusta on neljänä lauantaina.

Jo ensimmäinen päivä oli mielenkiintoinen ja sain uusia vinkkejä sekä omaan soittoon että opettamiseen. Aika meni nopeasti.

Sain herätä lauantaina kotona, juoda aamukahvini ja mennä sen jälkeen alakerran työhuoneeseen koneen ääreen. Aikaisemmin olisin tietysti matkustanut Helsinkiin ja osallistunut koulutukseen Pop/jazz konservatoriolla.

Luulen, että vielä vuosi sitten olisi tuntunut oudolta opiskella ruudun äärellä, mutta nyt koin olevani täysillä mukana. Annika opetti osaa kurssilaisia Helsingissä ja noin puolet osallistui mukaan Zoom-sovelluksen kautta. Kaikki pääsivät osallistumaan keskusteluun ja soittoon. Etänä mukana olleet otettiin hyvin juttuihin mukaan ja mielipiteiden jakaminen onnistui hyvin yhdessä.

Mitä kaikkea pääsin lauantaina soittamaan: ihastuttavaa lattarirytmiä Amor amor sekä Herbie Hancocin Cantaloupe island. Lisäksi soitimme myös Peukaloisen retket ja Bizetin Menuettia. Monipuolisia kappaleita ja hyviä harjoituksia, joita aion nyt harjoitella yksin ja oppilaiden kanssa.

Jos innostuit improvisaatiosta, laita vaan YouTubesta soimaan joku hyvä taustanauha (hakusanaksi vaikkapa: F major backing track) ja ala soittamaan sen mukana. Hyvää harjoitusta meille kaikille ja todella hauskaa!

Mari, huilunsoiton opettaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: