Ajankohtaista


Opetus alkaa torstaina 18.8.

Musiikkiopiston syyslukukausi alkaa torstaina 18.8.
Solististen opetusaineiden aikataulut sovitaan yhdessä oman opettajan kanssa 15.-17.8. välisenä aikana. Oma opettajasi on sinuun yhteydessä asian tiimoilta.
Musiikin hahmotusaineiden (MuHa/AMP) ryhmät alkavat maanantaina 22.8.


Rehtorin sijaisena toimii Saila Kinnunen

Rehtorimme Susanna Ertolahti-Mertanen on jäänyt virkavapaalle 1.8.-31.12.2022 väliseksi ajaksi. Virkavapaan sijaisena toimii Saila Kinnunen. Sailan tavoittaa puhelimitse 040 105 4045 ja sähköpostitse saila.kinnunen@edu.tohmajarvi.fi.


Musiikkiopiston toimisto on kesälomien vuoksi kiinni 27.6.-28.7.2022

Keski-Karjalan musiikkiopistossa syyslukukauden opetus alkaa 18.8.2022

Rehtori on tavoitettavissa kesän aikana puhelimitse tai sähköpostilla.

Hyvää ja aurinkoista kesää!


Kesäsoittajat keikkailevat taas!

Keski-Karjalan musiikkiopiston kesäsoittajat keikkailevat taas täysin uudella kokoonpanolla. Kesäsoittajilta voi tilata monipuolisia esityksiä erilaisin kokoonpanoin: taustamusiikkia, säestystä tai bilekeikan tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Keikalle voi tilata esimerkiksi yhden kesäsoittajan, duon, trion, bändin tai koko porukan.

Tilaa kesäsoittajat keilalle! 040 938 8992 / kesasoittajatkeskikarjalassa@gmail.com.

Löydät kesäsoittajat myös somesta! https://www.instagram.com/kesasoittajatkkmo/


Taiteen perusopetus, TPO-liiton esite.

Tutustu Taiteen perusopetusliiton esitteeseen tästä.

Opetushallituksen rahoittama ITÄMYRSKYORKESTERI-projekti

Keski-Karjalan musiikkiopistosta hankkeeseen osallistui yksi oppilas ja opettaja. Tutustu hankkeeseen heidän nettisivuillaan.

26.1.2022

Keski-Karjalan musiikkiopisto aloittaa aikuisten lähiopetuksen kokonaisen viikon alusta, eli maanantaina 31.1.2022.

Jatkamme siis linjausten mukaisesti aikuisten (eli 19 vuotta täyttäneiden) etäopetusta vielä tämän viikon, AVI:n muista linjausten muutoksista huolimatta.  

13.1.2022

AikItä-Suomen aluehallintoviraston ja Opetus- ja Kulttuuriministeriön ohjeistuksen huomioiden tiedoksenne, että jatkamme aikuisten taiteen perusopetusta etäopetuksessa perjantaihin 27.1.2022 saakka. AVIn linjaus huomioiden lähiopetukseen voidaan nyt ottaa myös 2003 syntyneet, eli etäopetus koskee siis 19 vuotta täyttäneitä oppilaitamme. Varautukaa tähän, ohjeistakaa perheenjäseniä vastuullisiin toimiin.

  • Kuorot ja aikuisten orkesterit aloittavat tämän tiedon valossa vasta helmikuun ensimmäisellä viikolla, 31.1.2022-, ellei tarkentavia/kiristyviä ohjeistuksia sotealueelta, AVIlta, Opetushallituksesta, ministeriöistä, valtioneuvostolta tai kunnalta erikseen tule.
  • Yhteisorkesterit aloittavat ma 10.1., mutta aikuiset (19 vuotta täyttäneet) eivät voi osallistua orkesteritoimintaan ennen 31.1.2022
  • Muskarit, ja tanssin lasten ja nuorison ryhmät toimivat normaalisti. Aikuisia saattajia koskee tässä yhteydessä annetut varotoimet.
  • Aikuisten tanssiopetus alkaa vasta 31.1.2022
  • Musiikin hahmotuksen lähiopetukseen eivät saa aikuiset osallistua ennen 31.1.2022. Opettajat ohjeistavat mahdollisuuksista etäosallistumiseen tai omatoimisiin tehtäviin.
  • Edellytämme opetustoiminnassamme osallistuvilta maskien käyttöä. Myös muskarin ja tanssin varhaiskasvatuksen saattajienkin tulee noudattaa hyviä hygieniaohjeita (maskeja, turvavälejä, ei hengitystie- tai vatsaoireissa koskaan toimipisteelle)
  • Karanteenissa ei saa osallistua opetukseen. Mikäli tiedät varmasti altistuneesi, toivomme että jättäydyt pois lähiopetuksesta. Tartunnanjäljitys on erityisen ruuhkautunut, ja virallinen tieto esimerkiksi karanteeniin asettamisesta voi viipyä pitkäänkin.
  • Etäoppituntia kannattaa pyytää matalalla kynnyksellä, etenkin jos täyttä varmuutta koronan osalta ei ole. On huomioitava, että mm. kotitestit tuottavat ensimmäisinä päivinä usein negatiivisia tuloksia huolimatta jokseenkin selkeistä koronatyyppisistä oireista. Flunssaisena tai toipilaana ei silti saa osallistua lähiopetukseen eikä tulla toimipisteelle.

Toimisto kiinni 23.12.2021 – 2.1.2022.

Joulukuu 2021 aukioloajat:

Musiikkiopiston toimisto on kiinni vierailijoilta aikana 23.12.2021. – 2.1.2022.

Rehtorin tavoittaa myös toimistoaikojen ulkopuolella.

2022 Kevätlukukauden opetus alkaa 10.1

29.11.2021

MUSIIKKIOPISTO STRATEGISENA TOIMIJANA – Anna Leskinen, johtokunnan puheenjohtaja

Lue tiedote alla olevan linkin kautta:

https://keskikarjalanmusiikkiopisto.files.wordpress.com/2021/11/musiikkiopisto-strategisena-toimijana_anna-leskinen-1.pdf

3.5.2021

MUSIIKKIOPISTON KOKOONTUMISRAJOITUKSET MUUTTUVAT 3.5.2021 ALKAEN

Aluehallintovirasto on antanut 30.4.2021 uudet linjaukset kokoontumisrajoituksiin. Keski-Karjalan musiikkiopistossa kokoontumisrajoituksia väljennetään enimmillään 50 hengen tilaisuuksiksi toukokuun ajalle. Näin ollen toukokuun konsertteihin voi osallistua samassa konserttitilaisuudessa noin yksi huoltaja/saattaja/lähihenkilö esiintyjien lisäksi. Esiintyjät voivat myös odottaa esiintymisvuoroaan halutessaan samassa tilassa yleisön kanssa.

YLEISÖN JA ESIINTYJIEN MASKIT

Maskisuositus jatkuu edelleen, ja maskia edellytetään kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä, ja suositellaan sitä nuoremmillekin. Poikkeuksen tekevät puhaltajat ja laulajat, joiden osalta riittävistä turvaväleistä on huolehdittava kaikissa tilanteissa. Myös puhaltajien ja laulajien tulee käyttää maskia esiintymistä edeltävissä ja sekä sen jälkeen tiloissa liikkuessaan. Mikäli tuntee vähäisiäkään hengitystieoireita tai huonovointisuutta, ei musiikkiopiston opetus- tai esiintymistiloihin saa tulla lainkaan. Hyvään käsihygieniaan kiinnitetään edelleen tiivistä huomiota. Jokaista opetustuntia ja esiintymistilaisuutta edeltää käsien saippuapesu, jota tehostetaan opettajilta tai opetustiloista saatavalla käsidesillä. Kasvojen pyyhkimistä käsillä tulee pesun jälkeen vältellä.


15.4.2021

Muskarilaisten jatkoilmoittautuminen on auki 15.4.5.5.2021. Ilmoittautuminen tapahtuu Eepoksessa omilla tunnuksilla.

Uusien muskarilaisten ilmoittautuminen tulevalle lukuvuodelle aukeaa 15.5.2021.


23.2.2021

Tohmajärven kirjasto muutti helmikuun alussa uusiin tiloihin sivistyskeskus Ahjoon. Kirjastossa on esillä myös vaihtuvia taidenäyttelyitä, joiden tiimoilta musiikkiopisto tekee yhteistyötä kirjaston kanssa näyttelyvideoiden muodossa.

Tällä hetkellä kirjastolla on Kaisa Jussilan Teoksia-näyttely, jossa on esillä taidegrafiikkaa ja keramiikkaa vuosilta 2019-2021. Alla olevalla videolla pieni kurkistus näyttelyyn ja teosten tarinoihin. Näyttely on esillä vielä tämän viikon perjantaihin 26.2. saakka.

Videolla musisoimassa Mira Makkonen (kantele) yhdessä opettajansa Saila Kinnusen kanssa.


8.1.2021

Kevätlukukauden opetus käynnistyi eilen 7.1. musiikkiopiston kaikissa toimipisteissä lähiopetuksessa lukuun ottamatta muutamia isoja ryhmiä, joille asiasta on tiedotettu erikseen. Seuraamme epidemiatilannetta päivittäin ja tiedotamme, jos toimintaamme tulee muutoksia esim. uusien suositusten tai rajoitusten johdosta.


21.12.2020

Tohmajärven viulutiimin soivan joulukortin sävelin toivotamme kaikille musiikintäyteistä joulunaikaa, tavataan taas tammikuussa!

Toimisto joululomailee 23.-27.12. ja kevätlukukauden opetus alkaa torstaina 7. tammikuuta.


18.12.2020
Musiikkiopiston kalusteita myynnissä Tohmajärvellä

Musiikkiopisto muuttaa Tohmajärvellä vuoden vaihteen jälkeen uusiin tiloihin uuteen sivistyskeskus Ahjoon. Muuton alta myydään musiikkiopiston vanhoja kalusteita stipendirahaston kartuttamiseksi.

Tarjolla on mm. paloturvallinen kassakaappi, Hellaksen piano, kirjoituspöytiä, pöytiä, tuoleja, hyllyjä ja kaappeja. Katso kuvat myytävistä kalusteista musiikkiopiston Facebook-sivuilta.

Lisätietoja ja mahdollisia näyttöaikoja voi tiedustella musiikkiopiston toimistolta:
p. 040 105 4039 / 040 105 4047
musiikkiopisto@tohmajarvi.fi

Kalusteiden nouto ke 30.12. mennessä. Sovi noutoaika toimiston kanssa.


16.12.2020
Lapselle lahjaksi muskari – etämuskari tarjolla kaikkialle Suomeen!

Keski-Karjalan musiikkiopisto tarjoaa lähiopetusmuskarien lisäksi myös etämuskareita joka perjantai. Etämuskariin voi osallistua ympäri Suomen. Lukukausimaksuun kuuluu postitse toimitettava soitinpaketti.
Lukukausimaksu: 75 €, sisaralennus 10 €

Musiikkiopistolta voi hankkia lahjakortin, joka käy sekä lähiopetukseen että etämuskariin. Kortteja voi tiedustella musiikkiopiston toimistosta:
musiikkiopisto@tohmajarvi.fi / 040 105 4047.

Ilmoittautumiset: https://kkmo.eepos.fi
Lisätietoa: https://kkmo.fi/musiikkileikkikoulu-ja-musiikkivalmennus/

Tervetuloa mukaan perjantaisiin musiikkihetkiin juuri sinulle ja muskarilaisellesi sopivasta paikasta!


10.12.2020
Musiikkiopiston opetus ja konsertit epidemiatilanteessa

Opetus toteutetaan toistaiseksi tämän hetkisten tietojen valossa normaalissa lähiopetuksessa. Toteutamme kaikissa toimipisteissämme tarkkoja menetelmiä epidemian hillitsemiseksi ja turvallisuuden takaamiseksi. Seuraamme viranomaisten tiedotusta asiasta päivittäin, ja tiedotamme oppilaita ja henkilökuntaamme välittömästi, mikäli opetuksen järjestämiseen tai toimintaan kohdistuu muutoksia.

Puhallinsoitinten ja lauluopetusta lukuun ottamatta suosittelemme tunneilla kasvomaskin käyttämistä.

Tämän hetkisestä epidemiatilanteesta johtuen musiikkiopiston loppuvuoden 2020 konsertit järjestetään ilman yleisöä. Suosittelemme esiintyjille kasvomaskin käyttämistä. Oppilaille ja huoltajille järjestetään striimaukset tulevista konserteista. Tiedotamme striimauksista sähköpostitse.

Mikäli oppilas ei koe vointiaan täysin terveeksi, kuuluu ehdottomaan riskiryhmään tai on karanteenissa, ei opetukseen saa osallistua. Oman opettajan kanssa tulee keskustella mahdollisuudesta yksittäisen etäopetustunnin järjestämiseksi. Opettajia ohjeistetaan asiasta tarkemmin. Yhtä opetuskertaa useammasta etäopetustoiveesta tulee jättää hakemus rehtorille osoitteeseen susanna.ertolahti(at)tohmajarvi.fi. Musiikkiopisto on varautunut isoilla hankintapanostuksilla opettajien etäopetuksen käynnistämiseen tarvittaessa.

Muskareista
Lähiopetuksessa olevat muskarilaiset voivat esim. flunssassa tai muuten lähiopetukseen estyneenä osallistua myös etämuskariin. Näin takaamme kaikille mahdollisimman turvalliset muskarihetket. Etäopetukseen saa osallistua, vaikka olisi osallistunut jo viikon lähiopetukseen. Opettaja lähettää linkin etämuskarilähetykseen kaikkien ryhmien oppilaille. Linkki on tarkoitettu ainoastaan Keski-Karjalan musiikkiopiston oppilaiden käyttöön, eikä sitä saa välittää kenellekään edelleen.


12.11.2020

Huilun mestarikurssin aikataulu 12.–14.11.,
Joensuun konservatorio

18.00–18.20 Mari Hirvosen oppilas
18.20–19.00 Mari Hirvosen oppilas, pt3
19.00–19.30 Mari Hirvosen oppilas, pt3

Perjantai 13.11.2020
klo 15.00-17.30 B-talon sali, klo 17.30-19.30 A-talon auditorio

15.00–15.30 Helena Mannisen oppilas;  J. S. Bach: h-molli sarja  -Bourree 
15.30–16.00 Helena Mannisen oppilas
16.00–16.30 Helena Mannisen oppilaat; Delibes: Lakmé
Tauko 16.30–16.45
16.50–17.20 Helena Mannisen oppilas; W. L. Webber: Mulberry Cottage,
(É. Pessard: Andalouse)
17.30–18.00 Pekka Mustaniemen oppilas, toinen aste
18.00–18.30 Helena Mannisen oppilas; S. Moniuszko: Spinning Song
Tauko 18.30–18.45
18.45–19.30 Mari Hirvosen oppilas, MO-taso

Lauantai 14.11.2020
A-talon auditorio

10.00–10.30 Pekka Mustaniemen oppilas 
10.30–11.00 Pekka Mustaniemen oppilas
11.00–11.30 Mari Hirvosen oppilas
Lounas 11.30–12.30
12.30–13.00 Sirpa Hyvösen oppilas; Hannikainen: Kevätaamu,
J. Rychlik: Quatro Studi no 1 Tranquillo
13.00–13.45 Pekka Mustaniemen oppilas, toinen aste

Lisätiedot:
Rehtori Susanna Ertolahti-Mertanen
susanna.ertolahti@tohmajarvi.fi
p. 040 105 4045

Etkö ole vielä ilmoittautunut? Varaa paikkasi heti:

Keski-Karjalan musiikkiopisto

Perustettu 1988.

Haluatko kysyä lisää?musiikkiopisto@tohmajarvi.fi
040 105 4045 / rehtori

Musiikkiopiston toimisto

Käyntiosoite:
Takkunurmentie 9
82600 Tohmajärvi
Käynti Lassintien kautta (viimeinen sisäänkäynti)

Postiosoite:
Järnefeltintie 1
82600 Tohmajärvi

Toimistomme avoinna:

Maanantai
09:00 – 16:00
Tiistai
09:00 – 16:00
Keskiviikko
09:00 – 16:00
Torstai
09:00 – 16:00
Perjantai
09:00 – 15:00
Lauantai
Suljettu
Sunnuntai
Suljettu

Rehtorin tavoittaa myös toimistoaikojen ulkopuolella.

%d bloggaajaa tykkää tästä: