Matalan kynnyksen harrastus

Keski-Karjalan musiikkiopisto toimii matalalla kynnyksellä

Opiskelun saavutettavuus

Tiedotamme opintotarjonnastamme omissa ja yhteistyökumppaneittemme some-kanavissa, paikallislehdissä, kuntien ja koulujen tapahtumissa, koulujen ja päiväkotien oppilashallintojärjestelmissä (kuten Wilma), opettajien kautta, paperisin tiedottein julkisilla sekä liikehuoneistojen ilmoitustauluilla, neuvoloiden ja MLL-toiminnan kautta sekä sosiaalitoimen kautta.

Musiikkileikkikouluryhmistä siirtymä perusopintoihin tapahtuu sujuvasti ilmoittamalla soitinvalinta suoraan musiikkiopiston toimistoon tai verkossa.

Omalle asiakaskunnalle tiedotamme sähköpostin ja Eepos-oppilashallinnon välityksellä, kiireellisissä ilmoitustilanteissa tekstiviestitse.

Opintoihin hakeutuminen

Opetukseen ei ole ikärajoja tai pääsykokeita, ja oppilaaksi voi hakea ympäri vuoden. Haku tapahtuu osoitteessa kkmo.eepos.fi. Kun oppilaspaikka on hakemuksesta myönnetty, voit kokeilla harrastamista ilman sitoutumista 14 vuorokauden ajan. Jos oppilaspaikat ovat täynnä, opinnot voi aloittaa avoimen opetuksen kautta. Avoimen opetuksen aikana voi samalla jonottaa perusopintoihin, jolloin avoimesta opetuksesta siirtymä perusopintoihin tapahtuu erikseen hakematta.

Oppilasmaksut

Oppilasmaksut ovat valtakunnallisesti edullisimmassa kärjessä. Lukukausimaksuun voi tarvittaessa pyytää myös osamaksusuunnitelman.

Vapaaoppilaspaikat

Musiikkiopiston oppilaspaikoille voi hakea vapautusta oppilasmaksusta taloudellisin perustein. Ei koske avoimenopetuksen opetusta eikä ulkopaikkakuntalaisen etämuskaria.

Oppilaitoksemme tiedottaa kaikille oppilaille vapaaoppilaspaikkojen hakemisesta ja saatavuudesta. Uuden lukuvuoden alussa vapaaoppilaspaikka tulee hakea 30.9. mennessä. Myöhemmin opintonsa aloittavat voivat hakea vapaaoppilaspaikkaa heti oppilaspaikan myöntämisen jälkeen.

Musiikkiopisto ei käsittele hakijoiden taloustietoja, vaan hakemukseen tulee liittää sosiaalitoimen lausunto vapaaoppilaspaikan myöntämisen puoltona. Lausunnon saa ilman sosiaalitoimen asiakkuuttakin.

Tasapuolisuus harrastajien keskuudessa

Pyrimme huomioimaan soiton- ja tanssiharrastustarjonnan suunnittelussa eri ikäiset kohderyhmät ja muokkaamme tarjottavaa opetusta siten, että harrasteopintojen aloittaminen on mahdollista iästä riippumatta.

Erityisen tuen tarve, henkilökohtainen opetussuunnitelma

Opettajan harkinnan mukaan oppilaalle voidaan toteuttaa henkilökohtainen opetussuunnitelma (laki taiteen perusopetuksesta).

Henkilökohtainen opetussuunnitelma (HOPS) laaditaan opettajan toimesta yhdessä oppilaan ja hänen huoltajansa kanssa ja hyväksytetään oppilaitoksen rehtorilla. HOPS:n toteuttamiseksi oppilaalla ei tarvitse olla lääkärintodistusta tai lääketieteellistä puoltoa opetuksen mukauttamiseksi.

Torvikopla-toiminta ja Tempo-orkesteri

Viemme musiikkiopiston toimintoja osaan seitsemän kunnan kouluista myös matalan kynnyksen pienryhmämuotoisena iltapäivätoimintana. Opetus on avointa kaikille halukkaille.

Puhallinvalmennusryhmät (Torvikopla) sekä jousisoittimiin painottunut Tempo-orkesteri ovat osallistujille maksuttomia, ja myös soittimet järjestyvät musiikkiopiston kautta. Opettajat ovat musiikkiopiston korkeakoulutettuja pedagogeja.

Päiväkotimuskarit

Alle kouluikäisten musiikkileikkikoulutoimintaa toteutetaan myös osassa toimialueen päiväkoteja. Päiväkodeissa toiminta on maksutonta ja muskaritoiminta toteutetaan keskellä päiväkotipäivää. Kumppanipäiväkodit valitaan lukukausittain. 

Konsertteja muun muassa hoivakodeissa ja kouluilla

Konserttejamme toteutetaan säännöllisesti myös hoivakodeissa, palveluyksiköissä, kouluilla sekä päiväkodeissa. Esiintyjiä voi tilata musiikkiopistolta yksityiskoteihin, tilaisuuksiin tai muihin palveluyksiköihin. Kesäaikana tarjoamme Kesäsoittajat-ryhmää esiintymistilaisuuksiin. 

Mistä apua tai neuvoja?

Oppilasasioissa palvelee toimistoaikaan kolme toimistosihteeriä sekä rehtori, puhelimitse, sähköpostitse sekä some-kanaviemme kautta. Rehtorin tavoittaa myös toimistoaikojen ulkopuolella. Henkilökunnan yhteistietoihin pääset tästä linkistä:

Etkö ole vielä ilmoittautunut? Varaa paikkasi heti:

Keski-Karjalan musiikkiopisto

Perustettu 1988.

Haluatko kysyä lisää?musiikkiopisto@tohmajarvi.fi
040 105 4045 / rehtori

Musiikkiopiston toimisto

Käyntiosoite:
Takkunurmentie 9
82600 Tohmajärvi
Käynti Lassintien kautta (viimeinen sisäänkäynti)

Postiosoite:
Järnefeltintie 1
82600 Tohmajärvi

Toimistomme avoinna:

Maanantai
09:00 – 16:00
Tiistai
09:00 – 16:00
Keskiviikko
09:00 – 16:00
Torstai
09:00 – 16:00
Perjantai
09:00 – 15:00
Lauantai
Suljettu
Sunnuntai
Suljettu

Rehtorin tavoittaa myös toimistoaikojen ulkopuolella.

%d bloggaajaa tykkää tästä: