TET-viikko musiikkiopistolla

Olen 15-vuotias Kiira ja soitan pianoa. Olin iloinen kuullessani, että pääsen TET-viikoksi Keski-Karjalan musiikkiopistoon. Tavoitteenani oli viettää mielenkiintoinen, opettavainen ja arjesta poikkeava viikko. Ohjelmaan kuuluivat kolme päivää Tohmajärvellä, yksi Rääkkylässä ja yksi Ylämyllyllä. Pääsin tutustumaan muun muassa siihen, miten musiikkiopiston nettisivut on rakennettu ja miten konserttien julisteet sekä käsiohjelmat luodaan.

Ensimmäinen projektini oli vanhojen valokuvien skannaaminen. Nimesin tiedostot pienimilläkin tiedon rippeillä, mitä kuvien takaa löytyi. Kävin myöhemmin kuvailemassa Tohmajärvellä yhdessä musiikkiopiston viestintätuottaja Laura Siitosen kanssa.

Keskiviikko kului aluksi haastattelemalla sekä erästä opettajaa että hänen oppilaitaan. Kysymykset valmistelin itse. Myöhemmin osallistuin bändikamojen roudaamiseen illan konserttia varten. Rääkkylän yhteisvastuukonsertti järjestettiin streamaamalla. Konsertin aikana kuvasin video- ja kuvamateriaalia esiintyjistä.

Työtehtävikseni sain myöskin pienempiä hommia, kuten kuvaustelineiden kasausta ja esitteiden korjausta. Suunnittelin myös musavisan Pilli-lehteen. Tohmajärven kirjastolla oli taidenäyttely, johon liittyen kuvasimme videon soittajista. Laura tutustutti minut editointiohjelmaan.

Viikon päätteeksi pääsin Ylämyllylle, jossa haastattelin tanssinopettajaa ja monen eri ikäluokan oppilaita. Kirjoitin viikon mittaan haastatteluita puhtaiksi ja suunnittelin tätä blogipostausta. Sain tutustua henkilökuntaan ja eri toimitiloihin. Opin ennestään tuntemattomista tietokoneohjelmista, ja sain toteuttaa monia itsenäisiä tehtäviä. Kiitän hyvästä kokemuksesta!

Kiira

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: