Voimaa valosta

Liikkuminen ulkona ja muuttuvat kauniit maisemat auttavat tänä vaikeana aikana. Kauniina päivinä myös työmatkat sujuvat mukavammin.
Kuvat: Riitta Kyytinen ja Kaisa Saari

Pian ollaan eletty vuosi tätä uutta arkea. Viime vuonna hiihtoloman jälkeen palasimme yhdeksi viikoksi lähiopetukseen ja sen jälkeen hyvin nopealla aikataululla opettajat ja oppilaat siirtyivät ruutujen taakse. 

Syksystä asti olemme saaneet olla pääasiassa lähiopetuksessa, mutta valmius siirtyä etäopetukseen on mahdollista alle vuorokaudessa. Musiikkiopistomme on ottanut erinomaisesti huomioon muuttuvan tilanteen.

Koska kukaan ei osannut aavistaa, miten kauan tässä kaikessa tulee menemään, on luonnollisesti välillä ollut hieman haastavaa venyä viikosta toiseen. Kysyin meidän opiston henkilökunnalta, mitkä asiat ovat auttaneet jaksamaan tätä uudenlaista arkea.

Vastauksissa kerrottiin, että tärkeitä ovat olleet muun muassa omasta jaksamisesta huolehtiminen, yhteinen vapaa-aika perheen kanssa ja yhteydenpito etänä muualla asuvien perheenjäsenten kanssa, liikkuminen ulkona, oppilaiden ja perheiden sinnikkyys ja mukana kulkeminen, uuden oppiminen sekä kannustava esimies. Myös työyhteisössä vallitseva hyvä yhteishenki, kivat työkaverit, toimistolaisten ystävällisyys ja apu, hyvät etätyövälineet sekä tekemisen meininki mainittiin.

Jaksamiseen ovat auttaneet tavalliset asiat, kuten riittävä määrä unta sekä sopiva määrä ruokaa ja liikuntaa.

Hyvät ja mukavat oppilaat ovat auttaneet jaksamaan.

Paljon on jo opittu ja tullaan varmasti vielä oppimaan. Kiitos vielä kaikille oppilaille ja vanhemmille, kun olette olleet mukana jakamassa tätä uutta arkea. Oppilaat ovat edistyneet hienosti ja ehkä soittotunnin aikana on ollut pieneksi hetkeksi mahdollisuus unohtaa tämä vallitseva tilanne jonkin mukaansatempaavan kappaleen ajaksi.

Kevään eteneminen, pitenevät päivät ja kauniit aurinkoiset hetket auttavat pitämään hymyn huulilla ja toivon tulevassa.

Mari, huilunsoiton opettaja

Opettamisessa on huomioitu turvavälit ja maskit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: