Joulu on taas

Suomalainen musiikki ja joululaulut ovat soineet viimeisten viikkojen aikana opetusluokissa sekä konserteissa. Poikkeusolot ovat vaikuttaneet loppuvuoden konsertteihin, mutta uusia ratkaisuja löydettiin hyvin nopeasti. Konserttien aikatauluja porrastettiin, niitä jaettiin useampaan osaan ja yleisö sekä vanhemmat jätettiin kokonaan pois. Osa konserteista onnistuttiin streamaamaan koteihin.

Vahva maskisuositus on tuonut opettajille uuden ilmeen soittotunneille ja oppilaat alkavat pitää tätä normaalina, koska myös monissa kouluissa maskit ovat käytössä.

Näistä poikkeavista järjestelyistä  huolimatta siirrymme pian huojentuneena joululomalle. Saimme vietyä lukukauden läpi lähiopetuksessa lähes kokonaan melkein loppuun asti ja pystyimme tarvittaessa tarjoamaan oppilaille erilaisia tapoja osallistua tunneille. 

Paljon uusia asioita on opittu ja siirtyminen kohti kevättä tuntuu erityisen huojentavalta.

Mieleeni jäi eräs keskiviikko, kun saavuin töihin mustassa kukallisessa mekossa. Tytär tuli koulun käytävällä vastaan ja hänen kaverinsa kysyi, onko sinun äiti menossa johonkin juhliin. Siihen tytär vastasi: ”Eeeeei ku se on menossa vaan töihin.”

Jokainen opetuspäivä onkin tuntunut juhlalta ja suurelta ilonaiheelta nähdä oppilaita samassa tilassa, vaikkakin välimatkat huomioiden.

Mikä voisi olla yhteinen joululahjatoive? Luulen, että se olisi mahdollisimman normaali arki loman jälkeen ja tietysti tämä lähiopetuksen jatkuminen.

Kiitos, kun olet seurannut blogiamme tämän syksyn. Hyvää joulun aikaa ja onnea vuoteen 2021!

Mari, huilunsoiton opettaja

Kuvat: Masked teachers -20 / Talven taikaa musiikkiopiston pihapiirissä Tohmajärvellä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: