Mestarikurssi

Kenestä tulee mestari?

Kaikille opettajille sana mestarikurssi on tuttu ja he ovat osallistuneet kursseille. Osa oppilaista on myös ehtinyt jo osallistumaan mestarikursseille joko kuunteluoppilaana tai soittamalla.

Huilisteilla oli mahdollisuus osallistua mestarikurssille Joensuussa viime viikolla. Mietin pitkään, miten kerron oppilaille ja vanhemmille, mitä mestarikurssi tarkoittaa.

Minusta mestarikurssi on konsertin ja soittotunnin hieno yhdistelmä. Alussa oppilas soittaa valitsemansa kappaleen ja esityksen jälkeen mestarikurssin opettaja kertoo hänelle vinkkejä liittyen kappaleeseen. Yleisössä on kuuntelemassa toisia huilisteja ja säestäjä on avustamassa paikalla koko ajan. Aika jota opetukseen käytetään on n. 30 min yhtä oppilasta kohden.

Oppilailla, jotka osallistuvat kurssille kuunteluoppilaina, on mahdollisuus oppia paljon uusia asioita. Osa kappaleista voi olla uusia ja niitä olisi mukava päästä itse kokeilemaan. Kun mestarikurssin opettaja antaa vinkkejä, saattaa kuuntelemaan saapunut oppilas oivaltaa, että tuota minäkin haluan kokeilla.

Joskus kurssille osallistuminen saattaa muuttaa elämää radikaalisti.

Minun mieleenpainuvin mestarikurssini oli Joensuussa, jonne keväällä 18 vuotta sitten saapui opettaja Belgiasta. Berten D’Hollander opetti meitä usean päivän ajan ja kurssi oli hyvin intensiivinen. Kun kurssi alkoi olla lopuillaan, Berten ehdotti, että tulisin hänen oppilaakseen Erasmus-vaihdon kautta. Koska hakuaika oli päättymässä, minulla oli yksi ilta aikaa miettiä asiaa.

Niin vaan samana syksynä suuntasin huilulaukun ja nuottien kanssa Belgiaan, maahan jossa en ollut ikinä ennen käynyt, ja vietin siellä yhden lukuvuoden.

Mitä meidän musiikkiopiston huilistit oppivat mestarikurssilla? Siitä seuraavalla kerralla.

Mari, huilunsoiton opettaja

Kuvat:
Inka Kuisma Petri Alangon mestarikurssilla marraskuussa 2016. Kuisma on jatkanut opintojaan Joensuun konservatoriolla valmistuttuaan Keski-Karjalan musiikkiopistosta.
Eerika Perkkiö Johanna Kärkkäisen mestarikurssilla helmikuussa 2018.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: