Varautuminen epidemiatilanteessa

(Päivitetty 30.9.2021, päivitykset tummennettu)

Opetus toteutetaan toistaiseksi tämän hetkisten tietojen valossa normaalissa lähiopetuksessa. Toteutamme kaikissa toimipisteissämme tarkkoja menetelmiä epidemian hillitsemiseksi ja turvallisuuden takaamiseksi. Seuraamme viranomaisten tiedotusta asiasta päivittäin, ja tiedotamme oppilaita ja henkilökuntaamme välittömästi, mikäli opetuksen järjestämiseen tai toimintaan kohdistuu muutoksia.

Etäopetusta hyödynnetään opetusmuotona aina tarvittaessa matalalla kynnyksellä. Siirtymästä oppilaitostasolla yksinomaiseen etäopetukseen tiedotetaan perheitä ja henkilökuntaa viipymättä. Toivomme, että voitte kodeissa jo nyt tehdä valmisteluita sen varalle. Opettajalta saa myös vinkkejä etäilyyn tarvittaviin toimenpiteisiin tai hankintoihin, tosin oppilaan osalta jo pelkällä älypuhelimella opetustunnin pystyy jo toteuttamaan.

MUSIIKKIOPISTON KOKOONTUMISRAJOITUKSET MUUTTUVAT 1.10.2021 ALKAEN

Tilaisuuksissamme ei ole enää kokoontumisrajoituksia. Pyydämme kuitenkin seuraamaan valtakunnallista maskisuositusta. Opetuspisteisiin ja konsertteihin saa tulla ainoastaan hyvävointisena.

YLEISÖN JA ESIINTYJIEN MASKIT

Maskisuositus jatkuu edelleen, ja maskia edellytetään kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä, ja suositellaan sitä nuoremmillekin. Poikkeuksen tekevät puhaltajat ja laulajat, joiden osalta riittävistä turvaväleistä on huolehdittava kaikissa tilanteissa. Myös puhaltajien ja laulajien tulee käyttää maskia esiintymistä edeltävissä ja sekä sen jälkeen tiloissa liikkuessaan. Mikäli tuntee vähäisiäkään hengitystieoireita tai huonovointisuutta, ei musiikkiopiston opetus- tai esiintymistiloihin saa tulla lainkaan. Hyvään käsihygieniaan kiinnitetään edelleen tiivistä huomiota. Jokaista opetustuntia ja esiintymistilaisuutta edeltää käsien saippuapesu, jota tehostetaan opettajilta tai opetustiloista saatavalla käsidesillä. Kasvojen pyyhkimistä käsillä tulee pesun jälkeen vältellä.


• Ennen jokaiselle opetustunnille, yhtyetunnille, kuoroon, jne. osallistumista tulee jokaisen pestä kädet saippualla huolellisesti. Pyrimme siihen, että käsihygienia on hyvällä tasolla jo ennen opetukseen osallistumista. Käsidesiä toimitetaan jo kauden alussa opettajille sekä musiikkiopiston omiin hallinnoimiin opetuspisteisiin. Kasvoihin koskemista tulee välttää käsien puhdistamisen jälkeen. Pidämme ensisijaisena käsien huolellista pesemistä, jota desinfioinnilla tehostetaan.

• Soitinten puhtaanapidosta opastaa oma opettaja. Soitinten eri materiaalit eivät välttämättä kestä desinfiointikemikaaleja vaurioitumatta. Puhallinsoittimia ei saa antaa muiden henkilöiden käyttöön. Käyttöön annettavat musiikkiopiston vuokrasoittimet puhdistetaan musiikkiopistolla ennen ensimmäistä lainajaksoa. Suosittelemme sen puhdistamista joka tapauksessa uudelleen ennen ensimmäistä käyttökertaa soitonopettajan antaman ohjeistuksen mukaisesti.

• Kaikissa yhteissoittoryhmissä, kuoroissa, bändeissä, orkestereissa, jne. huolehditaan opettajan johdolla riittävistä turvaväleistä sekä muista toimintaan liittyvistä huomioista.

• Noudatamme opetustiloissamme valtakunnallista maskisuositusta. Tästä poikkeuksen tekee puhallinopetus sekä yksinlauluopetus, jossa puolestaan toteutetaan tavanomaista kattavammat turvavälit. Mikäli opetuksen yhteydessä lähietäisyydellä käydään (esimerkiksi nuottien tai tablettikoneen näytön vuoksi), tulee sekä opettajalla että 12 vuotta täyttäneellä oppilaalla olla maski nenän ja suun päällä.

• Musiikkiopiston hallinnoimissa omissa toimipisteissä (Tohmajärvi ja Rääkkylä) on lisätty puhtaanapitoa. On silti kannattavaa, että tiloissa ei kosketella pintoja, ovenkahvoja, jne. tarpeettomasti.

• Mikäli oppilas ei koe vointiaan täysin terveeksi, kuuluu ehdottomaan riskiryhmään tai on karanteenissa, ei opetukseen saa osallistua. Oman opettajan kanssa tulee keskustella mahdollisuudesta yksittäisen etäopetustunnin järjestämiseksi. Opettajia ohjeistetaan asiasta tarkemmin. Yhtä opetuskertaa useammasta etäopetustoiveesta tulee jättää hakemus rehtorille osoitteeseen susanna.ertolahti(at)tohmajarvi.fi. Musiikkiopisto on varautunut isoilla hankintapanostuksilla opettajien etäopetuksen käynnistämiseen tarvittaessa.

Näillä perusvarotoimilla pystymme vähentämään kaikkien yleisimpienkin tartuntatautien leviämistä.

Muskareista
Lähiopetuksessa olevat muskarilaiset voivat esim. flunssassa tai muuten lähiopetukseen estyneenä osallistua myös etämuskariin. Näin takaamme kaikille mahdollisimman turvalliset muskarihetket. Etäopetukseen saa osallistua, vaikka olisi osallistunut jo viikon lähiopetukseen. Opettaja lähettää linkin etämuskarilähetykseen kaikkien ryhmien oppilaille. Linkki on tarkoitettu ainoastaan Keski-Karjalan musiikkiopiston oppilaiden käyttöön, eikä sitä saa välittää kenellekään edelleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: