Varautuminen epidemiatilanteessa

(Päivitetty 11.1.2021, päivitykset tummennettu)

Opetus toteutetaan toistaiseksi tämän hetkisten tietojen valossa normaalissa lähiopetuksessa, lukuun ottamatta muutamia isoja ryhmiä, joille asiasta on tiedotettu erikseen. Toteutamme kaikissa toimipisteissämme tarkkoja menetelmiä epidemian hillitsemiseksi ja turvallisuuden takaamiseksi. Seuraamme viranomaisten tiedotusta asiasta päivittäin, ja tiedotamme oppilaita ja henkilökuntaamme välittömästi, mikäli opetuksen järjestämiseen tai toimintaan kohdistuu muutoksia.

Tiedotamme kevään tulevien konserttien toteuttamisesta sitä mukaa, kun yleisötapahtumien rajoituksista tulee päivityksiä. Nykyisen tiedon valossa tulevat konsertit järjestetään striimauksina ilman yleisöä, ja striimauslinkit lähetetään oppilaille ja huoltajille.

• Ennen jokaiselle opetustunnille, yhtyetunnille, kuoroon, jne. osallistumista tulee jokaisen pestä kädet saippualla huolellisesti. Pyrimme siihen, että käsihygienia on hyvällä tasolla jo ennen opetukseen osallistumista. Käsidesiä toimitetaan jo kauden alussa opettajille sekä musiikkiopiston omiin hallinnoimiin opetuspisteisiin. Kasvoihin koskemista tulee välttää käsien puhdistamisen jälkeen. Pidämme ensisijaisena käsien huolellista pesemistä, jota desinfioinnilla tehostetaan.

• Soitinten puhtaanapidosta opastaa oma opettaja. Soitinten eri materiaalit eivät välttämättä kestä desinfiointikemikaaleja vaurioitumatta. Puhallinsoittimia ei saa antaa muiden henkilöiden käyttöön. Käyttöön annettavat musiikkiopiston vuokrasoittimet puhdistetaan musiikkiopistolla ennen ensimmäistä lainajaksoa. Suosittelemme sen puhdistamista joka tapauksessa uudelleen ennen ensimmäistä käyttökertaa soitonopettajan antaman ohjeistuksen mukaisesti.

• Kaikissa yhteissoittoryhmissä, kuoroissa, bändeissä, orkestereissa, jne. huolehditaan opettajan johdolla riittävistä turvaväleistä sekä muista toimintaan liittyvistä huomioista.

THL:n laajentuneen maskisuosituksen johdosta yli 12-vuotiaiden ryhmäopetuksessa suositellaan kasvomaskien käyttöä.

• Musiikkiopiston hallinnoimissa omissa toimipisteissä (Tohmajärvi ja Rääkkylä) on lisätty puhtaanapitoa. On silti kannattavaa, että tiloissa ei kosketella pintoja, ovenkahvoja, jne. tarpeettomasti.

• Mikäli oppilas ei koe vointiaan täysin terveeksi, kuuluu ehdottomaan riskiryhmään tai on karanteenissa, ei opetukseen saa osallistua. Oman opettajan kanssa tulee keskustella mahdollisuudesta yksittäisen etäopetustunnin järjestämiseksi. Opettajia ohjeistetaan asiasta tarkemmin. Yhtä opetuskertaa useammasta etäopetustoiveesta tulee jättää hakemus rehtorille osoitteeseen susanna.ertolahti(at)tohmajarvi.fi. Musiikkiopisto on varautunut isoilla hankintapanostuksilla opettajien etäopetuksen käynnistämiseen tarvittaessa.

Näillä perusvarotoimilla pystymme vähentämään kaikkien yleisimpienkin tartuntatautien leviämistä.

Muskareista
Lähiopetuksessa olevat muskarilaiset voivat esim. flunssassa tai muuten lähiopetukseen estyneenä osallistua myös etämuskariin. Näin takaamme kaikille mahdollisimman turvalliset muskarihetket. Etäopetukseen saa osallistua, vaikka olisi osallistunut jo viikon lähiopetukseen. Opettaja lähettää linkin etämuskarilähetykseen kaikkien ryhmien oppilaille. Linkki on tarkoitettu ainoastaan Keski-Karjalan musiikkiopiston oppilaiden käyttöön, eikä sitä saa välittää kenellekään edelleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: